logo

Актуелности

Спортски дан на Космају

altСавет родитеља општине Младеновац и Планинарски клуб "Гребен" уз подршку градске општине Младеновац, организовали су у суботу, 12. маја, спортски дан на Космају за 460 ученика четвртих разреда младеновачких школа.

Ђаци су се бавили разноврсним спортским и рекреативним активностима на неколико пунктова на Космају - шетња шумским стазама, планинарско пењање на полигону уз надзор инструктора из ПК "Гребен", атлетске дисциплине.

Владан Глишић, председник градске општине Младеновац, рекао је да је Савет родитеља општине Младеновац са удружењем Гребен и под покровитељством градске општине Младеновац организовао један велики излет за 460 малишана.

- Обезбедили смо аутобусе, наш превозник "Ласта"је превезао децу. Оно што смо обећали још 2015. године када смо преузели одговорност у општини Младеновац да ћемо улагати равномерно како у старије тако и у млађе. Поново су кренули излети пензионера. Мислим да је велики успех у данашње време извести децу на свеж ваздух у природу и при томе да се забављају, друже, баве спортом и упознају нашу лепотицу Космај.

altНа иницијативу Савета родитеља и удружења Гребен ове године имаћемо још манифестација. Добра ствар је што ћемо радити на томе и са другим структурама у општини, директорима школа и осталима, а то је да један део рекреативне наставе деца обављају и на планини Космај. То ја наш задатак да омогућимо да се рекреативна настава обавља, да ли у Хотелу ПТТ-а, пошто смо добили информацију да је тај хотел враћен ПТТ-у и да постоји могућност реконструкције и почетка рада. Дечија радост, бављење спортом, дружење, шта има лепше. Ми ћемо наставити са оваквим манифестацијама и ја позивам грађане да нам помогну са још бољим и квалитетнијим идејама направимо добре пројекте - рекао је Глишић.

Милош Павловић из Савета родитеља општине Младеновац, рекао је да је ова организација дуго планирала ове активности.

- Дуго смо планирали и дошли до реализације да на овом скупу имамо скоро 500 деце из свих основних школа. Децу смо довели на спортска такмичења упознавања са препрекама, стазе у шуми, пружање прве помоћи. Поделили смо децу на пет пунктова где се баве различитим спортским активностима. Планирамо да ово проширимо и на јесењу активност, а вероватно ће трајати неколико дана и обухвати неколико генерација - рекао је Павловић.

altГоран Спасојевић, члан Већа задужен за спорт, нагласио је да спортских манифестација никада није доста.

- Имали смо Базар спорта који је окупио преко хиљаду учесника из свих клубова, а данас имамо на Космају 500 деце из свих школа. Ово је одржано на иницијативу и договор општинског Савета родитеља и општине Младеновац. Поново враћамо спортске дане на Космај. Надам се да ће од идуће године то бити два пута годишње, пре свега рекреативна настава кроз разне активности.

Надам се да ћемо то успети да претворимо у један програм који ће бити обавезујући за сву децу и потрудићемо се да деца после ових активности добију освежења јер су то заслужила. Ово је и прилика да измере своје знање, вештине и могућности. Желимо да децу упутимо на спорт и да стекну навику да долазе овде и чешће него што можемо то сами да организујемо - рекао је Спасојевић.

.

alt alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.