logo

Актуелности

Дан дечијег културног стваралаштва

altГрадска општина Младеновац и општински Савет родитеља организовали су 26. јуна манифестацију Дан дечијег културног стваралаштва. На бини испред зргаде општине преко 500 учесника представили су се суграђанима кроз игру, песму, фолклор, музику и рецитаторство.

На манифестацији су учествовале све основне и средње школе, Културно уметничка друштва "Шумадија" из Влашке, "Љубомир Ивановић Геџа" из Ковачевца и "Војвода Јанко Катић 1896" из Младеновца, Предшколска установа "Јелица Обрадовић" и Основна музичка школа "Стеван Христић" и младеновачки Црвени крст.

Отварајући манифестацију, председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, рекао је да овакви догађаји имају за циљ мотивацију младих да се укључе у културне активности нашег града.

- Задовољство ми је да у име градске оптшине Младеновац поздравим све учеснике Дана дечијег културног стваралаштва - једне нове манифестације у нашем граду коју организујемо заједно са Саветом родитеља општине Младеновац. Захваљујем се основним и средњим школама и удружењима који ће својим учешћем обогатити данашњи програм.

altЖеља нам је да овом манифестацијом мотивишемо и охрабримо младе да се укључе у културне активности нашег града. Данас ђаци из свих наших градских и сеоских школа имају могућност да своје таленте у областима музике, певања, књижевности, рецитаторства, глуме и фолклора прикажу суграђанима. Учесници су млади људи који се аматерски баве разним облицима стваралаштва али и они који се спремају да им култура и уметност буду животна занимања.

Некада су се млади људи ангажовали у аматерским позориштима, локалним новинама, фото секцијама, хоровима. Сада се трудимо да повратимо тај дух и да не организујемо програме за младе већ да млади одлучују чиме желе да се баве и шта желе да виде. Надам се да ће у будућности овогодишња манифестација постати вишедневни културни догађај током којег ће се организовати уметничке радионице и колоније. У тој намери млади ће имати пуну подршку градске општине Младеновац, преко нашег Центра за културу и туризам али и преко Музеја Младеновца који ће ове године поново почети са радом - рекао је Глишић.

alt altaltalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.