logo

Актуелности

Отворен продужени боравак у ОШ "Коста Ђукић"

altСа почетком нове школске године у Основној школи "Коста Ђукић" отворен је продужени дневни боравак. Такође, урађен је и пројекат за израду пешачких прелаза на државном путу поред школе.

Према речима директорке школе Јасмине Чабрило, средствима градске општине Младеновац за ову годину урађено је неколико врло важних ствари.

- Прво, што је нама било веома важно због довољног броја уписа ученика, је отварање продуженог боравка који смо ове године добили. Са 318.000 динара је опремљена учионица и предхол за децу која ће овде похађати продужени боравак. Такође, у сваком издвојеном одељењу урадили смо по нешто важно за успешно функционисање школе. Намештај којим ће бити опремљено пет учионица финансирао је градски Секретаријат за образовање. Ограда је урађена у школи у Кораћичким ливадама, а сада се ради и трем. На издвојеном одељену у Пружатовцу промењена су улазна врата, а урадиће се и ограда. Стара школа у Великој Иванчи напокон је срушена. Овај објекат је у великој мери угражавао безбедност деце, а уместо тога биће изграђена летња позорница - рекла је Чабрило и додала да се у сваком издвојеном одељењу школе "Коста Ђукић" поред редовне, одвија и предшколска настава.

altПредседник градске општине Младеновац, Владан Глишић, рекао је да је ове године на име инвестиционог одржавања у ОШ "Коста Ђукић" уложено милиона динара. Он је истакао да је после више година нађено решење за пешачке прелазе испред ове школе.

- Пре два дана добио сам из Министарства саобраћаја обавештење да је тај пројекат потписан и очекујемо у наредне две недеље да ће доћи до почетка радова. Планирана је изградња платоформи, пешачких прелаза са још неким пројектом који ће заштити пешаке - рекао је Глишић.

Он је позвао директоре школа да се јаве са предлозима за радове како би се на време определила средства за следећи буџет.

- Ове године су нам приоритетне биле фискултурне сале, а следеће године ћемо радити на унутрашењем осветљењу учионица јер је у многим нашим учионицама смањена видљивост, сијалице су доста лоше и потрудићемо се то да исправимо.

altalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.