logo

Актуелности

Потписани уговори за обнову Дома здравља и Геронтолошког центра

altПредседник градске општине Младеновац Владан Глишић потписао је данас са представницима извођача радова уговоре о реконструкцији Дома здравља и Геронтолошког центра.

Вредност радова на Дому здравља је 141.838.714,39 динара са ПДВ-ом док је посао реконструкције Геронтолошког центра вредан 134.307.669,00 динара. Рок за завршетак радова је 210 дана од дана увођења у посао. Рок за увођење у посао је десет дана од дана потписивања уговора. Извођач радова у Дому здравља је фирма "Јадран" док ће на Геронтолошком центру радити предузеће "Југоградња".

Осим уговорних страна, градске општине Младеновац и извођача радова, потписивању уговора присуствовали су и представници Дома здравља и Геронтолошког центра.

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, рекао је да се после двогодишњег мукотрпног рада на обезбеђивању услова, дошло до самог чина потписивања уговора.

- Градска општина Младеновац данас је потписала уговоре са извођачима радова на наша два велика објекта, на Дому здравља и Геронтолошком центру. Извођач за реконструкцију Дома здравља је предузеће "Јадран", а за реконструкцију Геронтолошког центра предузеће "Југоградња". Поносни смо јер смо после две године мукотрпног рада, сарадње са властима у граду Београду и Канцаларијом за улагање Владе Републике Србије, успели да реализујемо ове велике инвестиције. Радови ће трајати 210 дана од увођења извођача у радове. Сматрам да су ово велики пројекти за наш град, овим инвестицијама помоћи ћемо радницима ових институција да пруже бољу услугу суграђанима. Само великим инвестицијама можемо створити боље услове за све наша грађане.

altУскоро ћемо најавити још неке велике капиталне инвестиције. Сматрам да су ово велике и професионалне фирме и да ће све радове одрадити у договореним роковима и на квалитетан начин. Захвалио бих се свим сарадницима на овим пословима, радницима општинске Управе и Канцеларије за јавна улагања јер без тимског рада не би дошли до ова два велика пројекта.

Ми у општини Младеновац тренутно имамо шест, седам великих инвестиција које се раде или ће започети. Пред нама су извођачи радова, али постоје и надзорни органи, фирме које су на јавном тендеру добиле посао надзора јавног органа. Овде има доста радова који ће се радити по пројекту, постоје и фирме које ће то контролисати, по завршетку инвестиција мора да се подвуче рачун и тачно се зна колика је права вредност и колико је пара потрошено. Као и када смо реконструисали ОШ "Свети Сава" и Основну школу у Ковачевцу увек смо показивали почетак и крај. Видећемо се и када се буду завршили радови и добићете сваку информацију колико је новца утрошено, на којим позицијама и за које радове. Увек има нека сумња која иде од оних који нису радили ништа тридесет година. Сав онај новац који није утрошен се враћа и то је задатак надзорног органа и оних људи који контролишу квалитет и професионалност извођача. Прошла су времена када су се папири држали у фиокама. Показали смо професионалност 2015. године како се домаћински води општина и поносимо се свим овим инвестицијама - рекао је Глишић.

Вршилац дужности директора Геронтолошког центра, мр Милован Стојић, истакао је да је ово велики дан за ову установу.

alt- Ово је изузетан тренутак за нашу установу јер овакве инвестиције није било у последњих тридесет година и она је сходно томе величанствена и веома заначајна. Захвалио бих се свима који су учествовали у овом послу, посебно председнику Глишићу који је од саме идеје истрајавао две године до самог потписивања уговора. Радови су изузетно значајни, ради се о реконструкцији објекта у свим сегментима, а посебно бих поменуо да ће се радити нови систем грејања до других ентеријерских услова и реконструкције кухиње, соба и купатила. Урадиће се комплетна изолација на објекту како би објекат био енергетски ефикасан. Замолио бих све за стрпљење јер ће се радови изводити уз присуство корисника - рекао је Стојић

Дарко Стојановић, помоћник за медицинска питања директора Дома здравља, рекао је да се протеклих педесет година није радила свеобухватна обнова Дома здравља.

- Мени је припала част да вам се испред Дома здравља захвалим за овај историјски моменат. Стари део Дома здравља је направљен 1961. година, а нови 1982. године. Преко педесет година није било никакве свеобухватне реконструкције зграде, била су спорадична улагања која по мом мишљењу нису довела до било каквих битних решења. Дом здравља је витална институција за наш град. Поред тога што је учињено много на обнови кадра и запошљавању лекара, јако је битно да корисници саме установе имају и адекватну зграду коју ће користити. Захвалио бих се градској општини Младеновац и председнику који су имали визију шта је битно за овај град. Радиће се од самих темеља па до крова и захваљујем се свима који су учествовали у самом процесу остварења овог посла. Позивам све грађане да за пар месеци дођу и погледају како ће изгледати њихов нов Дом здравља - рекао је Стојановић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.