logo

Актуелности

Изградња бетонског моста у Кораћици

altГрадска општина Младеновац финансира изградњу бетонског пешачко-колског моста на потоку Велики бунар у Кораћици. Вредност посла је 1.800.000 динара. Мост повезује засеок са петнаестак кућа са осталим делом Кораћице и путем за Младеновац.

Како је рекао Владан Глишић, председник градске општине Младеновац, мост се гради на потоку Велики бунар који се наставља на поток у Павловцу. Ради се о потоку који приликом обилнијих падавина носи велики количине воде и муља.

- Грађани овог потеза МЗ "Кораћица", где има око 15 кућа са доста деце, обратили су нам се са потребом да решимо овај вишедеценијски проблем изградње мостића преко овог бујичног потока. Вредност радова је 1.800.000 динара са ПДВ-ом, а инвеститор је општина Младеновац. Извођач је фирма из Смедеревске Паланке која је добила посао на тендеру. Урађен је пројекат, добијене су све сагласности и дозволе. Циљ нам је био да изађемо у сусрет грађанима Кораћице и направимо мост који ће их доста служити и бити безбедан како за пешаке, тако и за тракторе и камионе.

Ови људи ће после дугог времена добити праву везу са осталим деловима Кораћице и општином Младеновац. Стручне екипе Инвестиционог одељења су правиле пројекат заједно са пројектантским кућама које се баве овом тематиком и дошли смо до закључка да када су бујични потоци у питању важно је да направимо стабилне мостиће. Такође су нам се обратили и грађани Велике Иванче где на Милатовици постоји мали мост и у плану је да по завршетку овог посла определимо средства за изградњу тог мостића пошто је пројекат завршен - рекао је Глишић.

alt altalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.