logo

Актуелности

Завршен Међународни турнир у рвању

altПоделом признања и награда 29. септембра завршен је 32. Међународни турнир у рвању грчко-римским стилом "Љубомир Ивановић Геџа" који је после 23 године поново одржао у Младеновцу.

Турнир је окупио такмичаре из Србије, Румуније, Кипра, Француске, Швајцарске, Норвешке, Русије, Грчке, Финске, Мађарске, Хрватксе и Јапана који су се надметали у десет категорија. За најбољег рвача на турниру проглашен је српски репрезентативац Виктор Немеш који је тријумфовао у категорији 77 кг, док су у свим осталим категоријама најбољи били представници Русије. Репрезентација Русије је и екипни победник турнира, друга је Србија, а трећа Мађарска. Набољи млади такмичар је Мартин Шурањи из Србије, најбољи тренер Давид Кадилов из Русије и најбољи судија Никола Торбица (Србија)

Технички организатор турнира био је Рвачки клуб "Љубомир Ивановић Геџа" из Младеновца док су покровитељи Министарство омладине и спорта, градски Секретаријат за спорт и омладину, Рвачки савез Србије и градска општина Младеновац.

Отварајући турнир, председник градске општине Младеновац, Владан Глишић пожелео је учесницима добродошлицу у Србију и Младеновац.

alt- Организација и одржавање 32. Међународног турнира у рвању, који је у Младеновцу окупио преко 100 такмичара са три континента, за нас је велико признање, част али и изазов. Захваљујем се Рвачком савезу Србије на подршци да нашег великана Љубомира Ивановића Геџу вратимо у његов родни град.

После 23 године успели смо да Младеновац буде центар светског рвања и да смо данас домаћини најбољим спортистима света.

Жеља нам је да Међународни турнир у рвању постане симбол пријатељства за које се за живота залагао један од најбољих тренера и спортских педагога Европе. Љубомир Ивановић Геџа оставио је неизбрисиве трагове у историји спорта и поставио темеље српског рвања.

Геџа је био најбољи представник Србије, Шумадије и родног Ковачевца и ово је пример младим генерацијама да они који су чинили добро за своју земљу и свој народ никада не смеју бити заборављени. На темељу његове славне историје у Младеновцу изнова стасавају нове генерације пуне воље да подижу нове темеље, са одговорношћу према себи и свом граду, са идејом његовог развоја кроз рад и посвећеност, кроз борбу за економски напредак и демократско поштовање права и слобода свих наших грађана.

Део те генерације су и млади људи коју су својим радом и ентузијазмом изнели организацију ове манифестације. Верујем да смо наш град и нашу земљу представили на прави начин, достојан великана чије име турнир носи - рекао је Глишић.

altaltaltalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.