logo

Актуелности

Изградња бунара у Ковачевцу

altНа изворишту Брестовица у Ковачевцу приводи се крају изградња бунара капацитета пет до шест литара у секунди.

Ово је други нови бунар изграђен ове године чиме ће се укупна производња воде повећати за десет одсто. Радове вредне око 10.000.000 динара финансира град Београд, а извођач посла је ЈКП "Младеновац". Према речима Владете Лучића, директора ЈКП "Младеновац" бунар у Ковачевцу ће бити на 140 метара дубине и биће прикључен на систем за 15 дана. Лучић је истакао да су ове године изграђена два бунара што је 12 до 15 литара у секунди, односно десет одсто више воде.

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, рекао је да су средства за изградњу бунара добијена од града Београда.

- На иницијативу градске општине Младеновац и захваљујући градској Дирекцији добили смо још један бунар. Количина воде биће 5 до 6 литара у секунди, а вредност бунара са опремањем је око 10.000.000 динара што финансира град Београд. Све ово доприноси бољем водоснабдевању наших грађана. Напоменуо бих да ће копањем овог бунара мештани у Ковачевцу бити боље снабдевени водом. Пројекат реконструкције водоводне мреже у Ковачевцу је и изградњи и надам се да ћемо већ следеће године кренути у реализацију - рекао је Глишић. Он је додао да је комунално предузеће ангажовано на санацији земљаних путева и на изградњи четири километра канализационе мреже у МЗ "Селтерс", послу вредном 24 милиона динара.

altalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.