logo

Актуелности

Обновљен паркет фискултурне сале у ОШ "Свети Сава"

altУченици Основне школе "Свети Сава" од ове недеље ће поново користити фискултурну салу у којој је завршен посао реконструкције пода уградњом ОСБ табли испод паркета.

Радове вредне око милион динара финансирала је градска општина Младеновац, а Милисав Томчић, директор школе, рекао је да ће после месец и по дана радова ученици већ од сутра моћи да користе салу. Он изразио задовољство овогодишњим улагањем у матичну школу и издвојена одељења ОШ "Свети Сава".

- Ми смо добили ову инвестицију разумевањем локалне самоуправе и у овој сали ће деца са задовољством изводити наставу и бавити се спортом. План нам је да следеће године окречимо салу и да свлачионице доведемо у функционално стање. Ове године је доста уложено у школу, око 2,6 милиона динара. Урађени су тоалети у издвојеним одељењима у Селу Младеновцу и Границама. Такође, у Селу Младеновцу је поправљен и кров, а у матичној школи урађена су врата са надстрешницом за салу као и школска улазна врата, тако да смо свеукупно задовољни овогодишњим улагањима.

altПредседник градске општине Младеновац, Владан Глишић, рекао је да су после дуго година обезбеђена средства за реконструкцију паркета у фискултурној сали ОШ "Свети Сава".

- Мислим да смо са овом инвестицијом обезбедили боље услове за одржавање часова физичке културе као и за тренинге спортских клубова који користе салу. Вредност посла је око милион динара, а радови су изведени квалитетно. Никад није доста инвестиција у основно образовање, дуги низ година се није ништа улагало тако да смо кренули од оних захтева рукодстава основних школа како би обезбедили боље услове за извођење наставе. Надам се да ћемо и у следећој години обезбедити средства за велике пројекте када су у питању основне школе - рекао је Глишић.

Квалитетом обављене реконструкције паркета у сали задовољан је и Дејан Степановић, члан Већа задужен за образовање.

- Ово је сада друга слика и ја се надам да ће са овим гестом који је подржала градска општина Младеновац генерације које долазе показати врхунске резултате у спорту. Ове године је градска општина Младеновац за школство издојила десет милиона динара и ниједна школа у општини није запостављена. За следећу годину планирамо да урадимо расвету по свим школама и кречење фасаде - рекао је Степановић.

alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.