logo

Актуелности

Сокобања донирала књиге Дневном боравку

altПредставници општине Сокобања боравили су у општини Младеновац и донирали књиге за отварање библиотеке у Дневном боравку за децу и омладину са сметњама у развоју.

Градску општину Младеновац су посетили заменик председника општине Сокобања, Владимир Миловановић, Никола Николић, шеф Одсека за урбанизам и грађевинарство и Јасмина Илић Паљевић, директорка сокобањске Народне библиотеке "Стеван Сремац", установе која је донирала књиге за отварање библиотеке у Дневном боравку.

Руководилац Дневног боравка у Младеновцу, Снежана Живанић, захвалила се на донацији за коју је рекла да представља диван вид сарадње између две општине и институције.

- Током разговора са њима дошли смо до тога шта би у овом тренутку било боравку најпотребније. Моја идеја је била да то буде мала библиотека за наше кориснике и добили смо донацију књига коју је дала Народна библиотека "Стеван Сремац" из Сокобање. Захвљујем се на одабиру књига, то су дечији писци и то је нешто што је нашим корисницима потребно посебно у зимском периоду. Неки корисници могу сами да читају, некима ми читамо и одабир књига је такав да ће њима проширити емоционална искуства и когнитивни развој. Од отварање нисмо имали своју библиотеку, сада ћемо је имати и уколико неко од суграђана жели да се придружи и помогне били би му захвални - рекла је Живанићева.

altДелегацију из општине Сокобање угостио је и Владан Глишић, председник градске општине Младеновац.

- Данас нам је у посети делегација из Сокобање. Радујемо се сарадњи са градом који има шта да покаже када је туризам у питању. Учимо од најбољих и надам се да ћемо у времену које долази имати још сусрета, размењивати искуства и да ће та сарадња резултирати неким манифестацијама које ће бити од обостраног интереса.

Никола Николић, шеф Одсека за урбанизам и грађевинарство општине Соко бања, очекује да ће се сарадња између општина остварити на свим нивоима.

- Данас смо први пут у званичној посети општини Младеновац и надам се да ћемо остварити добру сарадњу на свим нивоима, нарочито у туризму. Част нам је и задовољство што смо данас уручили један број књига како би једна установа у Младеновцу отворила библиотеку. Младеновац смо изабрали за сарадњу јер смо у разговору са председником општине препознали жељу града да жели да постане једна озбиљна туристичка дестинација и мислим да ћемо имати веома добру сарадњу у будућности - рекао је Николић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.