logo

Актуелности

Општина "напада" незапосленост

Општина "напада" незапосленост
Драган Ђилас, градоначелник Београда, састао се у петак 19. септембра у Старом двору са председницима свих 17 градских општина. Радни састанак организован је на иницијативу градоначелника са намером да се унапреди међусобна сарадња управе града и локалних самоуправа.
Градоначелник Ђилас је рекао да договори о предлогу буџета за наредну годину представљају заједнички задатак, а један од приоритета биће и усвајање новог статута града Београда који мора да се иновира проширењем овлашћења. Ђилас је нагласио и да ће све београдске општине имати исти третман и бити равноправне, уз уважавање специфичности сваке од њих. То ће бити и један од основних постулата новог градског статута, којим ће све општине моћи да користе средства Дирекције за градско грађевинско земљиште.
Општинама ће бити пренет и један део средстава за одржавање обданишта, школа и других објеката јер потребе тих институција најбоље разумеју и најбрже могу да реше управо они који руководе општинама на чијој се територији те институције налазе. Ђилас је уверио представнике општина да ће, без обзира на политичку припадност, третман свих београдских општина бити једнак и да је жеља управе града да се успостави ефикасан систем рада који ће Београђанима бити од највеће користи. И у наредном периоду инсистираће се да све преузете обавезе буду обављене квалитетно и на време, а град ће учинити све што је у његовој моћи да помогне општинама у њиховим активностима.
Градоначекник је упозорио и да ће за одређени број послова, а за који је надлежна република, попут обезбеђења пружних прелаза или сигурности у школама, град и његове општине морати да дају свој допринос. На састанку је наглашена и социјална компонента будућег градског буџета, који ће помоћи најугроженијим Београђанима, али и успоставити реалнију расподелу средстава како би главни град добио нове километре асфалта, канализације, потребне трафо- станице и другу неопходну инфраструктуру.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.