logo

Актуелности

Унапређење рада противградне заштите

altПредставници Радарског центра "Букуља" одржали су састанак са противградним стрелцима са територије општине Младеновац на којем се говорило о мерама за унапређење ефикасности противградне заштите.

На састанку, који се одржава уочи почетка противградне сезоне, било је речи о новинама и мерама за побољшање рада противградних стрелаца, проблемима са којима се сусрећу стрелци, унапређењу координације и методологије рада као и најављеној аутоматизацији противградних станица. Састанку су присуствовали Владан Глишић, председник градске општине Младеновац и Гордана Димитријевић Бјеличић, члан Већа задужена за пољопривреду.

Како је Глишић рекао, општина ће, у оквиру тренутних законских надлежности, учинити колико може за побољшање противградне заштите у смислу финансирања рада стрелаца преко удружења, обнове пратеће опреме и уређења путне инфраструктуре до станица. Он је изразио очекивање да ће се променом Статута града Београда створити услови да општина добије могућност за већим учешћем у финансирању и опремању система противградне заштите.

altГордана Димитријевић Бјеличић напоменула је да општина Младеновац има добру сарадњу са РЦ "Букуља" који је надлежан и за противградну заштиту територије наше општине. Она је истакла да је општина ове године повећала накнаду за противградне стрелце за педесет одсто, и да она сада износи 6.000 динара, уз 4.000 динара које стрелци добијају од РЦ "Букуља". Бјеличићева је рекла да је већина путева који воде до противградних станица санирана, а да ће се преостали ставити у план уређења.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.