logo

Актуелности

Општинско веће за сарадњу са ГДС-ом

Општинско веће за сарадњу са ГДС – ом На данашњој Првој венредној седници Општинског већа општине Младеновац пред већницима се нашло девет тачака. Између осталих, усвојен је предлог закључка о сардањи са Грађевинском дирекцијом Србије о изградњи објеката и уређењу простора зелене пијаце. Све тачке су једногласно усвојене.
Седницом је преседавао Бранислав Јовановић, а присуствовали су чланови Општинског већа Предраг Чокић, Драган Марковић, Иван Јанковић, Драгана Лукач, Милан Ђорђевић, Божидар Томићевић, Саша Милић и Зоран Милетић. Такође седници су присутвовали и начелница Општинске управе Мирјана Симовић, начелник Одељења за комуналне, грађевинске и урбанистичке послове Златко Рогић и Маја Анић, начелница Одељења за општу управу.


1. Предлог Закључка о сарадњи Градске општине Младеновац са Грађевинском дирекцијом Србије у вези са реализацијом изградње објеката на простору између улица Краља Александра Обреновића (стари назив улице Милосава Влајића), Војводе Путника, Краљице Марије (стари назив улице Живомира Савковића) и Јанка Катића – целина 1.1. у Плану детаљне регулације у Младеновцу.

– Као што знате Грађевинска дирекција Србије је упутила писмо о намерама којим је исказала жељу да заједно са општином Младеновац приступу изградњи објеката на простору садашње зелене пијаце и сходно томе већ је приступила изради идејног решења које би требало до почетка идуће недеље да буде готово. Предложени закључак је да је наша општина мотивисана и у потпуности спремна да приступи сарадњи са Грађевинском дирекцијом Србије у вези изградње објеката на поменутом простору – рекао је Бранисалв Јовановић. Веће је без расправе једногласно усвојило ову тачку.

2. Предлог Закључка којим се усваја листа реда првенства Комисије за доделу у закуп на одређено време наменских станова избеглим и интерно расељеним лицима.

– Комисија је обишла све људе који су конкурисали и на основу важећег правилника листа је избодована. Предлажем да се усвоји у овом облику. Прва на листи је Мирсада Дубовић, то је ромска породица са пуно чланова, значајним проблемима и по важећем правилнику они су далеко испред осталих – рекао је Милан Ђорђевић, председник Комисије. Веће је једногласно усвојило ову тачку.

3. Предлог Закључка којим се усваја Предлог Комисије за праћење наменске употребе стамбених јединица датих у закуп.

– Констатује се да је на основу приложених доказа несумљиво утврђено да Радован Прашчевић, закупац стана бр. 4 у Нушићевој улици ненеамски користи стан те да су се стекли услови за раскид уговора о закупу стана на одређено време који је он закључио са ЈП "ДИП" – рекао је у образложењу Бранислав Јовановић. Тачка је усвојена.

4. Предлог Закључка о давању сагласности на иницијативу Општинског одбора Самосталног синдиката Младеновац за формирање Социјално-економског савета.

– Самостални синдикат Младеновац је упутио иницијативу да се оснује савет и ми као локална самоуправа то подржавамо. Међутим, за оснивање тог савета су потребна три фактора која у овом тренутку нису спремна. Осим Самосталног синдиката и локалне самоуправе потребно је да се оснује и савет послодаваца како би заједно чинили социјално – економски савет. Тако да користим ову прилику да подржимо намеру да се оснује савет послодаваца како би се и сам савет што пре основао – рекао је Драган Марковић. Тачка је усвојена.

5. Предлог Решења о усвајању жалбе бр. 7-352-90/2008 од 26.9.2008. године на Решење Одељења за комуналне, грађевинске и урбанистичке послове бр. 7-352-90/2008 од 25.8.2008. године. Тачка је усвојена.

6. Предлог Решења којим се одобрава коришћење средстава у износу од 50.000,00 динара нето са припадајућим порезима и доприносима, из Резервисаних средства Програма уређења грађевинског земљишта на територији општине Младеновац за 2008. годину на име покрића трошкова лечења малолетне Николије Марић. Тачка је усвојена.

7. Предлог Решења којим се одобрава коришћење средстава у износу од 50.000,00 динара нето са припадајућим порезима и доприносима, из Резервисаних средства Програма уређења грађевинског земљишта на територији општине Младеновац за 2008. годину на име покрића трошкова лечења малолетног Стојчетовић Стефана. Тачка је усвојена.

8. Предлог Решења којим се одобрава коришћење средстава у износу од 50.000,00 динара нето са припадајућим порезима и доприносима, из Резервисаних средства Програма уређења грађевинског земљишта на територији општине Младеновац за 2008. годину "Рвачком клубу Младеновац", а у вези са организацијом турнира у рвању који ће се одржати 2.11.2008.године у великој сали Спортског центра у Младеновцу. Тачка је усвојена.

9. Предлог Решења којим се одобрава коришћење средстава у износу од 30.000,00 динара нето са припадајућим порезима и доприносима, из Резервисаних средства Програма уређења грађевинског земљишта на територији општине Младеновац за 2008. годину "Друштву рома Младеновац". Тачка је усвојена.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.