logo

Актуелности

"Балкански сусрети" у Ковачевцу

altКУД "Љубомир Ивановић Геџа" из Ковачевца угостио је фолклорне ансамбле из земаља бивше Југославије који наступају на фестивалу "Балкански сурети". На фестивалу, поред домаћина КУД-а "Љубомир Ивановић Геџа" из Ковачевца, наступају ансамбли из Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске и Словеније.

На фолклорном фестивалу "Балкански сусрети 2019" који се одржава у Дому културе у Ковачевцу наступају КУД "Љубомир Ивановић Геџа" (Ковачевац), ЦТК "Вараждин" (Хрватска), Ансамбл "Бојмија" (Македонија), Ансамбл "Босниа фолк" (БиХ)), ФА "Даниловград" (Црна Гора), КУД"Отон Жупанчич" (Словенија) и КУД "Абрашевић" из Ниша.

Фестивал је отворио Владан Глишић, председник градске општине Младеновац.

- У име градске општине Младеновац поздравио бих све учеснике овогодишњег фестивала, наше драге госте из Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније и пријатеље из Ниша. Добро нам дошли у Ковачевац, Младеновац и Србију.

altИз овог малог шумадијског места са богатом историјом и добрим људима шаљемо поруку да је сарадња међу младима из свих земаља региона, не само природна, већ и једина шанса за развој целог Балкана.

Вечерас су овде људи који разумеју значај јачања добрих комшијских односа и узајамног поштовања на Балкану и радује ме што видим да смо далеко бројнији и гласнији од оних који би да међу нама праве разлике и нетрпељивост. Овај фестивал који је издржао тест времена и који постаје традиционалан најбољи је доказ за то.

Зато посебно желим да се захвалим КУД-у "Љубомир Ивановић Геџа" и целом Ковачевцу на великој вољи и љубави са којом организују овај фестивал, а свима вама се захваљујем што сте нас посетили и желим вам пријатан боравак у нашој општини.

.

Верујем да ћете и ове године понети лепе утиске и успомене из Ковачевца и да ћемо се у будућности још много пута дружити. Хвала вам и проглашавам фестивал Балкански сусрети отвореним - рекао је Глишић.

altaltalt

.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.