logo

Актуелности

Обележен Дан ослобођења у Првом светском рату

altДруштво за неговање традиције ослободилачких ратова Србије до 1918. године и представници градске општине Младеновац обележилу су 31. октобар, Дан ослобођења Младеновца у Првом светском рату.
Венце на споменик Српском ратнику положили су Мирјана Ђорђевић, заменик председника градске општине Младеновац и чланови Већа, Гордана Димитријевић - Бјеличић, Богдан Вуксановић, Горан Спасојевић и Зоран Јоцић, као и Небојша Матејић, председник Друштва за неговање традиције ослободилачких ратова Србије до 1918. године.
Мирјана Ђорђевић, заменик председника градске општине Младеновац, рекла је да се на данашњи дан сећамо, не само наших ослободилаца у Првом светском рату, него и свих који су своје животе дали у свим ратовима за ослобођење Србије, и да је задатак нас њихових потомака да никад не заборавимо жртву коју су дали за нас.
У фоајеу Центра за културу Младеновац, отворена је изложба о лику и делу Арчибалда Рајса, великом пријатељу српског народа, где су се великом броју окупљених грађана обратили Зоран Јоцић, члан Већа општине Младеновац, као и аутори филма "ЧУЈТЕ СРБИ", продуцент Ђорђе Иванов, редитељ Горан Вукчевић и глумац Миљан Прљета.
После отварања изложбе присутни су били у прилици да погледају пројекцију филма "ЧУЈТЕ СРБИ" о животу и раду Арчибалда Рајса.

alt

altaltalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.