logo

Актуелности

Глишић: Од 2020. бесплатне екскурзије за ученике од 1. до 4. разреда , а новчана накнада новорођеној деци биће повећана на 20.000 динара

alt

Председник градске општине Младеновац Владан Глишић и члан Већа ресорно задужен за образовање Дејан Степановић обишли су реновирани дневни боравак у Основној школи "€žМомчило Живојиновић", адаптиран уз финансијску помоћ општине Младеновац и Секретаријата за образовање града Београда.

Глишић је изразио задовољство обављеним радовима и најавио значајна улагања у основно образовање, као и повећање новчане накнаде новорођеној деци у 2020. години.
"€žОпштина Младеновац ће, од 1. јануара 2020. године, повећати новчану накнаду новорођеној деци са 10.000 динара на 20.000 динара. Поред овог повећања, настављамо и са поделом дечијих аутоседишта", рекао је Глишић и додао да ће више од 40 милиона динара у наредној години бити уложено у основно образовање.

Више од 15 милиона динара намењено је за превоз ученика основних школа, 10 милиона за инвестиционо одржавање и по први пут, како је нагласио, биће издвојено око 5 милиона за једнодневне излете ученика основних школа од првог до четвртог разреда.
"Са задовољством могу да кажем да смо успели да подигнемо приходе општине Младеновац, да нам је буџет доста већи и да смо сходно томе донели одлуку да улажемо у основно образовање како бисмо помогли не само ученицима да имају боље услове у школама већ и родитељима када су у питању ексурзије", истакао је Глишић.

Као новину, најавио је и улагања у инвестиционо одржавање предшколске установе "Јелица Обрадовић" у вредности од око пет милиона динара и реализацију пројекта постављања нове ограде у овој установи.

Директорка Основне школе "€žМомчило Живојиновић" Марина Мишић захвалила се градској општини Младеновац на финансијској подршци и истакла да је вредност реконструкције дела школе где се налази дневни боравак око 365.000 динара.
Додала је да је Секретаријат за образовање града Београда финансирао опремање дневног боравка намештајем у вредности од 585.000 динара.

alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.