logo

Актуелности

Завршена обука ,,Пут до успешног предузетника"

alt

Национална служба за запошљавање - филијала Младеновац, у сарадњи са градском општином Младеновац, организовала је обуку "Пут до успешног предузетника" у великој сали градске општине Младеновац.
Бесплатну обуку је прошло седамдесет четворо суграђана који се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање (НСЗ), а заинтересовани су за покретање сопственог бизниса. Свим полазницима који су успешно прошли обуку, додељени су сертификати који ће будућим предузетницима омогућити да конкуришу за средства за самозапошљавање

Обуку је водила начелница Одељења за програме запошљавања и предузетништво у београдској филијали НСЗ, Весна Живковић Костић, а полазници су били у прилици да се упознају са првим корацима које треба предузети у бизнису, израдом бизнис плана и правним аспектима бизниса.

Сертификате полазницима обуке доделио је председник градске општине Младеновац, Владан Глишић који је том приликом истакао значај пројекта првенствено у смислу мотивације људи за покретањем сопственог бизниса, али и у смислу упознавања са законским регулативама које се морају поштовати. Такође се осврнуо и на континуирану сарадњу градске општине Младеновац и Националне службе за запошљавање која ће се, како је исткао, наставити у наредном периоду.

,,Градска општина Младеновац ће наставити да, заједно са Националном службом за запошљавање, ради на обучавању и оспособљавању наших суграђана за рад на територији наше општине. На следећој седници Скупштине биће представљен Акциони план запошљвања који обухвата пројекат који реализујемо заједно са Националном службом за запошљавање, а односи се на јавне радове. У питању је пројекат који ће омогућити радна места за тридесет наших суграђана који буду конкурисали, а налазе се на евиденцији Националне службе за запошљвање", рекао је Глишић.

altalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.