logo

Актуелности

Миличковић обишао волонтере у Младеновцу

alt

Државни секретар у Министарству унутрашњих послова, Милосав Миличковић, обишао је данас волонтере у оштини Младеновац који од почетка увођења ванредног стања помажу грађанима у набавци намирница и лекова, примају њихове позиве у кол центру, као и онима који у просторијама Спортског центра свакодневно пакују пакете намењене старијим и угроженим суграђанима.

Након разговора са волонтерима, Миличковић се сваком од њих захвалио на пожртвованости и солидарности коју су показали у овим тренуцима када се Србија налази пред великим изазовом у борби против корона вируса. Истакваши да су волонтери показали велику одговорност и љубав према својим суграђанима, свом граду и земљи, Миличковић је нагласио да само дисциплином, солидарношћу и емпатијом према најугорженијима можемо да превазиђемо све препреке.
Он је замолио грађане да се придржавају мера које је донела Влада Србије јер, како је рекао, само на тај начин можемо да заштитимо своје животе и животе оних које волимо.

Подсећамо да је Влада Србије успоставила националну платформу за пријаву волонтера на адреси  www.budivolonter.gov.rs  и позвала све грађане који не спадају у ризичну групу, а желе деле да помогну најстаријим суграђанима и другим ризичним групама становништва, да се пријаве. Заинтересовани грађани, осим на поменутој адреси, могу да се пријаве и бесплатним позивањем контакт центра COVID-19 на број 19819 сваким даном од 08 до 22 сата.
Националну платформа за пријаву волонтера „Буди волонтер” реализовали су Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова и Канцеларија за информационе технологије и електронску управу, у сарадњи са платформом „Србија ствара”, уз подршку Програма за развој Уједињених нација.

altalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.