logo

Актуелности

Општнско веће усвојило ребаланс буџета

Општнско веће усвојило ребаланс буџетаНа данашњој ванредној седници Општинског већа, после краће расправе, једногласно је увојена једина тачка дневног реда - Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету градске општине Младеновац за 2009. годину. Тако ће се после недавно усвојеног ребаланса буџета Града, пред одборницима Младеновачке скупштине наћи и ребаланс локалног буџета.

Иако је ребаланс једногласно усвојен, у оквиру расправе, за реч се јавио Милан Ђорђевић, члан Општнског већа, који је напоменуо да је после другог овогодишњег ребаланса највећу штету претрпела пољопривреда.

− Ово се највише односи на завршетак комасације која стоји већ скоро две деценије. Са обзиром на околности да је то морало да се деси овог пута сматрам да ће у наредном буџету то бити један од приоритета и да ће заиста та важна тема бити завршена − рекао је Ђорђевић.

Са његовом примедбом није се сложио Бранислав Јовановић, председавајући Општнског већа, који је рекао да комасација не трпи због овог ребаланса и да је овај посао у току.

− Колико је мени познато, држава је и поред тешког стања у којем се налази изнашла могућности да и тај проблем реши, али не уз помоћ новца из капиталног буџета општине Младеновац већ средствима Републике Србије. Мислим да је и без нашег учешћа држава спремна да и овај проблем у нашој општини, који се вуче много година, отклони и реши − одговорио је Јовановић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.