logo

Актуелности

Одржана манифестација "Рабровачко прело"

Прело је отворио Владан Глишић, председник Градске општине Младеновац, честитајући домаћинима и организаторима на уложеном труду.

"Велики број гостију и посетилаца на данашњој приредби знак су да је неговање културног наслеђа нашег народа у изазовима савременог живота, тема која буди интересовање свих нас и жељу да се сачувају наше културне и националне вредности.

Овогодишња манифестација је, као и претходне, организована заједничким напором мештана Рабровца и цркве, и доказ да сарадња мештана села, с једне стране, и цркве, као носиоца духовних вредности нашег народа, с друге стране, јесте најбољи начин да се представи све оно вредно у нашој традицији. Њен циљ је да још више ојача културну и туристичку понуду нашег краја, али и да афирмише Рабровац као село са свим његовим могућностима.

Општина Младеновац води рачуна да се у сваком нашем селу улаже и у развој културних и туристичких потенцијала, како би се поспешио њихов целокупни развој. Зато желимо да подстакнемо мештане села да се још више укључе у организацију оваквих манифестација.

Још једном честитам организаторима на идеји и жељи да се сачува овај део српске традиције и народног стваралаштва. Са жељом да се на "Рабровачком прелу" видимо и убудуће у још већем броју"€œ, рекао је Глишић.

У програму су ове године наступили културно -€“ уметничка друштва "€žЉубомир Ивановић-Геџа"€œ из Ковачевца, "€žВојвода Јанко Катић"€œ из Младеновца и "€žПрело" из Рабровца, а излагачи су на штандовима представили народне рукотворине.

Rabrovackoprelo3
Rabrovackoprelo4
Rabrovackoprelo5

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.