logo

Актуелности

„Играле се делије“ у Великој Иванчи

Манифестацију, која се ове године одржава у оквиру програма "Дани европске баштине", организовало је Удружење "Играле се делије" из Велике Иванче уз присуство великог броја мештана и гостију из других делова општине Младеновац. Манифестација има за циљ неговање сећања на књижевника Милорада Петровића Сељанчицу и развијање књижевног стваралаштва у руралним срединама. Овогодишњу манифестацију чинили су промоција зборника књижевних радова који су награђени на конкурсу и културно  уметнички програм.

Овогодишњу манифестацију отворио је председник Градске општине Младеновац Владан Глишић који је том приликом рекао:

"Радујем се што смо опет заједно баш онако како би наш песник Милорад Петровић и волео да будемо, сложно у игри и весељу. Заједно, народ и црква, старо и младо.
Лепо је видети када се на једном месту окупе све генерације у селу, да долазе породице из других села, да се људи друже, разговарају и уживају у песми, игри, спортским такмичењима, а Милорад нам је све рекао песмом. Волео је своје село и своју земљу. Био је визионар са душом који у својим песмама поручује "Волите свој српски народ, волите своју домовину Србију".

Општина Младеновац је поносна на ову манифестацију која је пример слоге и заједништва мештана и знак да памтимо нашег великог човека, земљака, писца и родољуба. Жеља нам је да она мотивише и охрабри младе људе да се укључе у културне активности нашег села и нашег града.

Честитам организаторима на великом ентузијазму и труду и верујем да ћемо сви заједно учинити да овај велики скуп у Великој Иванчи сваке године буде све већи, богатији и веселији", рекао је Глишић.

Delije3
Delije4
Delije5

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.