logo

Актуелности

Пријем поводом Међународног дана слепих и слабовидих

Председник Градске општине Младеновац Владан Глишић и чланови Већа Сузана Васић и Богдан Вуксановић састали су се са делегацијом Савеза слепих и слабовидих Србије и Међуопштинске организације слепих и слабовидих Младеновца и Сопота поводом Међународног дана слепих и слабовидих који се обележава 15. октобра.

Глишић је честитао Међународни дан слепих и слабовидих и изразио уверење да ће сарадња општине и удружења слепих и слабовидих бити још продуктивнија у наредном периоду. Такође је поручио да ће општина Младеновац и убудуће подржавати пројекте удружења и пружати потребну подршку и помоћ.

Председник Савеза Србије, Милан Стошић, захвалио се Глишићу и општини Младеновац на досадашњој подршци и предложио даље кораке у сарадњи и унапређењу положаја слепих и слабовидих у општини Младеновац.

Поред председника Савеза слепих Србије Милана Стошића, састанку су присуствовали и председник Међуопштинске организације слепих и слабовидих Младеновца и Сопота Горан Машић и потпредседница организације Драгана Антонијевић.

Међународни дан слепих, који је још познат и као Дан белог штапа у свету се обележава више од пола века. То је прилика да се јавности укаже на проблеме са којима се слепе и слабовиде особе свакодневно сусрећу, али и да се истакне оно што је до сада урађено и што се треба урадити у циљу унапређења квалитета живота ових људи.

Blind3
Blind4
Blind5

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.