logo

Актуелности

Две седнице за два сата

Две седнице за два сатаТачке које су се јуче нашле на дневном реду 13. ванредне, а затим и 14. редовне седнице општинске Скупштине очигледно нису биле довољно инспиративне за одборнике. Уз краће коментаре, обе седнице су завршене за непуна два сата, усвајањем свих тачака дневног реда.

Пошто је предлагач повука са дневног реда Предлог решења о давању сагласности на одлуку Управног одбора ЈКП "Пијаце Младеновац", бр 95/2010 од 11.1.2010. године, у оквиру 13. ванредне седнице нашла се само једна тачка која је "претекла" са претходног заседања. Тако да су одборници, без расправе, већином гласова дали сагласност Полицијској станици Младеновац за употребу општинског грба.

Заседање је настављено без прекида отварањем расправе по тачкама дневног реда 14. редовне седнице. Одборници су већином гласова усвојили Предлог закључка Одлуке о престанку важења Одлуке о одређивању матичних подручја на територији градске општине Младеновац, као и Предлоге Одлука којима се регулише материја о јавним паркиралиштима на територији општине Младеновац.

Опозициони одборници Владимир Јеремић (СРС) и Спасо Јањић (СНС) изложили су своје замерке и критике на материјал треће тачке − Извештај о раду управе градске општине Младеновац за период 1.1.-30.6.2009. и 1.7.-31.12.2009.године.

Начелник Општинске управе, Мирјана Симовић , одговорила је на примедбе изнете на обједињени извештај о прошлогодишњем раду Општинске управе. Она је напоменула да су све одлуке Комуналне инспекције доношене у складу са законом, као и да свако може да изврши увид у законитост ових одлука.

− Оцена надлежних органа је да је Комунална инспекција ГО Младеновац једна од три најбоље инспекције на територији Града. У вашем излагању констатовали сте да смо направили један пропуст који је био изузетно медијски пропраћен, а то је наплата административне таксе за подношење захтева за легализацију објеката . Испало је да је општина Младеновац наплаћивала неоправдано високе таксе, да би на крају и Град Београд и само схватио да су општине које су поступиле супротно заправо оштетиле буџет Републике Србије.

Ми немамо право да републичку административну таксу не наплатимо од странке која подноси захтев. Конкретно, што се тиче легализације, такса за подношење захтева је 200 динара, а такса за доношење решења је 520 динара и то је 720 динара. Једини грех Општинске управе је био што је наплаћивала локалну административну таксу од 200 динара, али уз договоре са Градом, јер је то њихова одлука, ми смо следећи дан престали са наплаћивањем те таксе, што значи да смо наплаћивали само републичку адм. таксу. На крају испало је да је једино наша општине исупунила законску обавезу према Републици Србији − одговорила је Симовићка.

У даљем току заседања Скупштина је као сталне општинске манифестације установила баскет турнир "STREET BALL" и манифестацију "ЦВЕТИ", те изабрала председнике и чланове Савета. Такође, именовани су председник и чланови Савета манифестације – Изложба аутомобила са ваздушним хлађењем мотора.

Као последњу тачку јучерашњег заседања Скупштина је усвојила решење о разрешењу и именовању два члана Управног одбора Спортско рекреационог центра "Љубомир Ивановић Геџа" из реда запослених.

Овим решењем Боривоје Милошевић и Љиљана Јанковић, разрешавају се дужности у Управном одбору, а на њихова места именују Драгољуб Милошевић и Весна Миросавић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.