logo

Актуелности

Реконструкција просторија градске библиотеке у Младеновцу

На заједничком састанку представика Општине Младеновац и Библиотеке Града Београда утврђени су детаљи будуће сарадње, између осгталог и оне која има за циљ реконструкцију просторија градске библиотеке у Младеновцу.

Директорка Библиотеке Града Београда, Јасмина Нинков, рекла је да библиотека у Младеновцу има велики број чланова и да је време да се просторије осавремене.

„По завршетку израде пројекта заједнички ћемо тражити средства за реконструкцију просторија како би се оне адекватно опремиле и како би љубитељи писане речи у Младеновцу, наши корисници, имали боље услове приликом изнајмљивања књига и боравка у њима. Општина ће завршити све потребне радње у вези са добијањем дозвола и припремом пројекта. Врло сам захвалана општини Младеновац на сарадњи која је и до сада била добра. Ово је добар пример и за друге општине у Београду на којима Библиотека Града има своју мрежу да крену овим путем и да помажу библиотекама које се налазе на њиховим територијама“, рекла је Нинков.

„Очекујемо да средином године пројекат буде завршен како би га кандидовали за буџет Града Београда за наредну годину, односно да Младеновчани већ 2022. године добију нову библиотеку“, рекао је члан Већа ресорно задужен за културу, Зоран Јоцић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.