logo

Актуелности

Градски стадион прелази под управу Спортског центра

Градски стадион прелази под управу Спортског центраОпштинско веће ја на данашњој седници једногласно усвојило предлог председавајућег и председника Градске општине Младеновац, да градски стадион пређе под управу и старање СРЦ "Љубомир Ивановић Геџа". Такође, данас су већници одобрили и помоћ младеновачком Центру за децу и омладину ометену у развоју, од 192.000 динара за поправку крова који већ неколико година прокишњава.

Разматрајући прву тачку дневног реда Општинско веће је усвојило Предлоге о одбијању приговора спортских клубова поднетих против Одлуке о избору млађих селекција спортских клубова који се финансирају из буџета градске општине Младеновац у 2010. години.

Усвајањем ове тачке одбијени су приговори и жалбе Стрељачке дружине "Филип Кљајић", Спортског клуба "ББ Баскет", Клуба ритмичко спортске гимнастике "МИС", " Фудбалског клуба Велика Крсна", Фудбалског клуба "Сенаја", Фудбалског клуба "Борац" Амерић, Фудбалског клуба "Напредак", Дубона и Спортског клуба "Бубамара", са седиштем у Младеновцу.

Образлажући разлоге за одбијање ових приговора Иван Јанковић, члан Општинског већа за спорт, рекао је да Стрељачка дружина "Филип Кљајић", Спортски клуб "ББ Баскет", Клуб ритмичко спортске гимнастике "МИС" и Спортски клуб "Бубамара" нису задовољни износом који су добили, док остали клубови немају млађе селекције што је био конкурсни услов.

− Сасвим сигурно да ћемо као Општинско веће изнаћи могућности да се и овим клубовима помогне на неки други начин како би могли и даље да функционишу у нашој општини − рекао је Јанковић.

Веће је као другу тачку усвојило Предлог решења о одбијању, као неосноване, жалбе бр. 7-351-226/90-IV од 22.7.2009. године коју је поднео Вељковић Мирослав из Младеновца, преко пуномоћника адв. Душка Миливојевића из Младеновца, ул. Краља Петра I бр. 204, против допунског решења Одељења за комуналне, грађевинске и послове заштите животне средине Општинске управе градске општине Младеновац бр. 7-351-226/90-IV од 2.7.2009. године

Једногласно је усвојена и трећа тачка Разматрање Предлога за постављање тезги и других покретних привремених објеката на подручју општине Младеновац. Драган Марковић, члан Општинског већа за грађевинске и комуналне послове, рекао је да је Градска општине Младеновац дужна да направи план за постављање ових покретних објеката и преда га на усвајање Скупштини града Београда.

Као четврту тачку Општинско веће усвојило и Решење којим се одобрава коришћење резервисаних средства за Центар за смештај деце и омладине ометене у развоју у Младеновцу у износу од 192.000 динара за поправку дела крова који прокишњава. Драган Марковиће је рекао да већ неколико година ова установа има проблема са увалом на крову који прокишњава док вода оштећује електроинсталације, те да ће општина финансијски помоћи ову оправку.

Под тачком разно Бранислав Јовановић, председник Градске општине Младеновац, је рекао да је у разговору са новим директором Спортског центра постигнут договор да Спортски центар преузме градски стадион и да га одржава.

− Треба да схватимо да Спортски центар није само оно што се налази у "25. мају" већ сав простор који се налази на територији наше општине и који може да користи спорту − рекао је Јовановић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.