logo

Актуелности

Одржана седница Општинског већа

Одржана седница Општинског већаСвих пет тачака данашњег дневног реда XVIII редовне седнице Општинског већа усвојене су једногласно. Већници су, између осталог, дали сагласност на промене Статута градске општине Младеновац, односно уношење потребних измена после недавних промена Статута Београд. Такође, фирми "Локација д.о.о" одобрена је молба за продужење рока за изградњу хипермаркета у Младeновцу.

1. Утврђивање предлога Одлуке о промени Статута градске општине Младеновац. − Образлажући ову тачку, Драган Марковић, члан Општинског већа, рекао је да се ради о усаглашавању два статута, општинског и градског. Он је истакао да су надлежности наше општине за објекте до 800 квадрата, за издавање грађевинских дозвола за делове комуналне и линијске инфраструктуре као и давање у закуп и отуђење грађевинског земљишта до 800 квадрата.

2. Закључак о давању сагласности на Правилник о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Управи градске општине Младеновац бр. III-8-02-2/2010 од 25.3.2010. године. − Председавајући седнице већа, Бранислав Јовановић, објашњавајућући ову тачку рекао је да је једно радно место укинуто као и да је радник проглашен технолошким вишком, а да се давањем сагласности на овај закључак дотично радно место брише из Правилника о унутрашњем уређењу и систематизацији.

3. Предлог закључка о давању позитивног мишљења на Предлог решења о измени решења председника градске општине Младеновац бр. II-4-006-3/81/2008 од 8.4.2008. године и Предлог решења о измени решења председника градске општине Младеновац бр. II-4-006-3/578/2008 од 10.12.2008. године. − Како је рекао Бранислав Јовановић, фирма "Локација д.о.о", која је на лицитацији добила земљиште за изградњу хипермаркета је због отежаних услова одустала од првобитног плана за изградњу објекта од око 50.000 квадрата.

− Пре два месеца су добили ново одобрење за изградњу објекта површине око 10.000 квадрата тако да су нас замолили за продужење рока до краја године када ће објекат пустити у промет. Колико ја знам "Меркатор" је трговински ланац који ће доћи у тај простор. Фирма "Локација" све своје обавезе које имају према ЈП "ДИП - Младеновац" морају измирити што је предуслов за градњу − рекао је Јовановић и додао да према његовим сазнањима 1. октобра ове године треба да почне пуњење објекта робом да би за Нову годину почео да ради.

Општинско веће је усвојило и четврту тачку − Разматрање Информације о стању заштите од пожара за 2009.годину на територији градске општине Младеновац. − која ће у даљој процедури бити упућена на усвајање Скупштини општине Младеновац.

Под тачком разно − Бранислав Јовановић је рекао да је недавном одлуком о стављању градског стадиона под надлежност Спортског центра, јасно стављено до знања да је имовина на Селтерсу имовина општине Младеновац, а не неког клуба.

− Тако и данас имамо захтев МЗ "Ковачевац" и истоименог фудбалског клуба за наставак санације игралишта у Ковачевцу које је општинско власништво. Следећа фаза је да Спортски центар почне да размишља и о игралишту у Ковачевцу али када буде игралиште спремно. Захтев је на 1.700.000 динара из резервисаних средства за санацију клизишта − рекао је Јовановић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.