logo

Актуелности

Нови дрворед у делу главне улице за лепши и чистији Младеновац

 Градска општина Младеновац, у оквиру пројекта „Садимо за будућност“ почела је садњу стабала горског јавора у улици Краља Петра Првог код игралишта у МЗ „Драпшин“. Реч је о шест година старим садницама висине око четири метара.

„Подижемо дрворед у дужини од 200 метара који ће се састојати од 40 стабала горског јавора, који расте између 20 и 25 метара. Поред естетског ефекта који ћемо постићи улепшавањем градског пејзажа, циљ нам је и да подигнемо еколошку свест суграђана и допринесемо заштити животне средине. Стабла горског јавора допринеће бољем квалитету ваздуха и биће својеврсна заштита од буке. У плану нам је да до краја године подигнемо зелени заштитни појас и дуж обиланице у улици Браће Баџак. Желимо да наш град учинимо што лепшим, бољим и здравијим местом за живот. Овом приликом желим да се захвалим и младеновачком Комуналном предузећу на сарадњи и помоћи приликом садње новог дрвореда. Такође, обезбедили смо саднице које ћемо наредних дана поклонити суграђанима који желе да оплемене своје животно окружење. О тачном термину када могу да их преузму биће благовремено обавештени путем сајта општине Младеновац и званичне Фејсбук странице“, рекао је Дарко Ћебић, члан Већа Градске општине Младеновац ресорно задужен за месне заједнице и заштиту животне средине.
Радови на садњи новог дрвореда биће завршени најкасније до понедељка.
Sadnice1
Sadnice2
Sadnice3
Sadnice4
Sadnice5
Sadnice6
Sadnice7
Sadnice8
  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.