logo

Актуелности

За безбеднији саобраћај - Едукација и поклон за младе возаче, да чувају себе и мисле на друге

Представници Комисије за безбедност саобраћаја на путевима Градске општине Младеновац уручили су данас на поклон ученицима Техничке школе, новопеченим возачима, пакете обавезне опреме - прву помоћ и светлоодбојни прслук као и блутут уређаје за безбедно телефонирање током вожње. Ови млади осамнаестогодишњаци образовног профила Машински техничар моторних возила недавно су, у оквиру редовне наставе, потпуно бесплатно, прошли обуку и положили возачки испит Б категорије.

„Млади возачи, због неискуства, често прецењују своје способности и једна су од најугроженијих категорија учесника у саобраћају. Имајући у виду да је алкохол један од најчешћих узрока саобраћајних незгода, желели смо да ове младе људе, који су недавно добили возачку дозволу, упозоримо да не седају за волан под дејством алкохола јер је то огроман ризик за њихову безбедност и животе, али и животе других учесника у саобраћају. Зато смо им данас омогућили да пробају такозване „пијане наочаре“ које симулирају алкохолисаност у распону од 0,6-0,8 промила и 1,5-2,5 промила. Драго ми је да су показали жељу да учествују и да су изненађени чињеницом колико алкохол негативно утиче на перцепцију, брзину и прецизност реакција“, рекао је Стефан Ивановић, члан Комисије за безбедност саобраћаја на путевима Градске оппштине Младеновац.
 
Младеновачка Техничка школа од прошле године омогућила је бесплатну обуку за „Б“ категорију и полагање возачког испита у оквиру образовног профила Машински техничар моторних возила. Захваљујући томе, 35 ученика четвртог разреда ове школе успешно је положило теоријски и практични испит и стекло возачку дозволу, рекла је Снежана Благојевић, директорка Техничке школе и захвалила се општини Младеновац на континуираној подршци.
 
„Увек сте уз нас и увек сте испратили све што радимо. Хвала вам на поклонима које су деца данас добила. То њима много значи, а нарочито едукација којом сте им, као возачима почетницима, скренули пажњу на значај одговорног понашања у саобраћају. Ово им је дошло у правом тренутку будући да су тек положили возачки испит. Они су сјајна и одговорна деца и са посебном озбиљношћу су прошли обуку и добили возачку дозволу. Желим да се захвалим и Градском секретарјату за образовање од којег смо добили возило, што нам је много помогло да реализујемо возачку обуку за наше ученике, рекла је Снежана Благојевић.
Pijane1
Pijane10
Pijane2
Pijane3
Pijane4
Pijane5
Pijane6
Pijane7
Pijane8
Pijane9
  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.