logo

Актуелности

Пријем за добровољне даваоце крви

Пријем за добровољне даваоце крвиПоводом Националног дана добровољних давалаца крви, секретар Скупштине општине Младеновац, Предраг Вулиновић, угостио је наше суграђане, добровољне даваоце крви као и представнике Црвеног крста Младеновца, фирми и школа које су помогле афирмисању ове хумане делатности. Пријему су испред Црвеног крста Младеновца присуствовали Миливоје Радосављевић, председник и Весела Јевтић, секретар ове организације.

Радосављевић је поздравио све присутне и нагласио да су крв и продукти од крви неопходни за лечење свих животно угрожених болесника, те да је здрав човек једини извор ових лекова. Он је додао да годинама младеновачки Црвени крст улаже огромне напоре у мотивисању људи да дају крв што даје видне резултате.

– Годинама наша општина према броју давалаца и прикупљених јединица заузима заузима високо месту у односу на друге београдске општине. У акцијама које су реализоване током 2009. године на 36 пунктова прикупљено је 1.889 јединица крви чиме је план остварен са 90,60 посто тако да је Младеновац на трећем месту у односу на друге београдске општине. На пријему који је одржан 7. маја у Скупштини града Београда присуствовала је трочлана делегација из Младеновца. Прву награду на конкурсу "Крв живот значи", у категорији од првог до осмог разреда добила је Оливера Живојиновић, ученица осмог разреда ОШ "Коста Ђукић", а она је добитник и друге награде на републичком нивоу − рекао је Радосављевић и додао да наведени резултати довољно говоре о нама јер оно што радимо сигурно нас не осиромашује већ обогаћује.

Поздрављајући госте у име председника општине, Бранислава Јовановић, секретар Скупштине ГО Младеновац, Предраг Вулиновић је рекао сви добровољни даваоци крви предстваљају узор грађанима Младнеовца.

− Сви ви који ћете данас добити признања сте мој узор и желим да вас поздравим као људе који несебично дајете, без калкулације. Мислим да све у животу треба радити без калкулације и онда је успех загарантован. Зато је наш Црвени крст у Младеновцу и успешан на нивоу Србије. Људи који раде у овој организацији промовишу хуманост у нашој општини, а мислим да тога данас има све мање. Због тога вам у име Градске оптшине Младеновац свима захваљујем − рекао је Вулиновић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.