logo

Актуелности

„БРЗИНОМ ДО ЗВЕЗДА" - Младеновац најуспешнија општина

 

Градско првенство у атлетици у оквиру пројекта "Брзином до звезда" за ученике и ученице III и IV разреда основних школа одржано је у Атлетској дворани у Београду. Из Младеновца је учествовало осам дечака и осам девојчица који су то право обезбедили учешћем на општинском такмичењу.

У склопу VII циклуса пројекта "Теленор - Брзином до звезда" одржано је градско финале у Атлетској дворани на Бањици. У тркама на 50 метара надметало се 216 дечака и девојчица из 14 београдских општина.

Кроз квалификације је одабрано најбржих 16 дечака и 16 девојчица који ће учествовати на Теленор суперфиналу са још 225 дечака и девојчица из 26 градова. Победници и златне звездице града Београда за VII циклус пројекта постали су Милица Јовановић ученица ОШ "Свети Сава" из Младеновца док је најбржи дечак Матеја Алексић из ОШ "Јован Миодраговић" са београдске општине Врачар.

Осим трка, компанија Теленор је направила полигон који су могли да испробају сви учесници. Такмичење је отворио директор Српског атлетског савеза, Слободан Бранковић, директор београдске асоцијације за школски спорт, Момчило Станојковић и Тамара Опачић испред компаније Теленор. Сви победници су од компаније Теленор добили вредан пакет - Мобилни телефон и спортску опрему, а Српски атлетски савез им је даровао ваучер за Теленор камп који ће се одржати од 3. до 9. јула у Катићима.

Пласман на републичко суперфинале из Младеновца обезбедили су:

- Алекса Лукач ОШ "Момчило Живојиновић"

- Милица Јовановић ОШ "Свети Сава"

- Калина Жујевић ОШ "Момчило Живојиновић"

- Петра Жујевић ОШ "Момчило Живојиновић"

- Нађа Милошевић ОШ "Коста Ђукић"

- Лана Спасојевић ОШ "Момчило Живојиновић"

Победници финалне трке на 50 метара:

- Милица Јовановић, ученица ОШ "Свети Сава"

- Алексић Матеја из ОШ "Јован Миодраговић" са београдске општине Врачар.

Brzinomdozvezda1
Brzinomdozvezda2
Brzinomdozvezda3
Brzinomdozvezda4
Brzinomdozvezda5

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.