logo

Актуелности

Саопштење Штаба за ванредне ситуације Градске општине Младеновац

 

На основу извештаја "JКП Младеновац", стање у водоснабдевању је нормализовано. Планом инвестиционог улагања по програму за 2021. годину, а у циљу нормалног снадевања водом, предвиђени су радови на изградњи два нова истражно - експлоатациона бунара као и средства за рехабилитацију четири бунара која су у систему водоснабдевања.

Радови на изградњи истражно - експлоатационог бунара на изворишту Кокорин завршени су 6. јула. Добијена је количина воде од 5 - 6 литара у секунди. Радове на опремању изграђеног бунара извело је "ЈКП Младеновац".

Тренутно се изводе радови на новој истражно - есплоатационој бушотини на изворишту у Рајковцу. Према информацијама из ЈКП "Младеновац", пуштање у рад овог бунара очекује се у последњој недељи јула.

Екипе ЈКП "Младеновац" су за свега неколико дана успеле да опораве водоводни систем, а нових бунари даће додатну количину воде која ће задовољити потребе грађана у наредном периоду.

"ЈКП Младеновац" је успешно отклонило техничке проблеме на бунарима проузроковане искључењем струје и кваром на трафо станицама, а резултат тога је успостављање нормалног водоснадоснабдевања.

Према лицима која су довела до угрожавања водоснабдевања грађана општине Младеновац, председник општине, Владан Глишић, као командант Штаба за ванредне ситуације, поднеће пријаве надлежном тужилаштву.

Молимо грађане да рационално троше воду, нарочито у сеоским срединама и апелујемо на управнике стамбених зграда да отклоне кварове на пумпама и вентилама у тим објектима.

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.