logo

Актуелности

Безбедност најмлађих Младеновчана - Аутоседиште за свако дете

 

У оквиру кампање „Аутоседиште за свако дете“, коју Комисија за безбедност саобраћаја Градске општине Младеновац реализује од 2016. године, подељено је још стотину аутоседишта родитељима новорођених беба, али и бакама и декама који су дошли да преузму овај мали знак пажње и помоћ за кућни буџет, који пре свега има за циљ да безбедност најмлађих чланова њихових породица.

„Комисија за безбедност саобраћаја Градске општине Младеновац, одлучила је да средства намењена унапређењу безбедности саобраћаја, која обезбеђује Секретаријат за саобраћај Града Београда, усмери на најугроженије категорије учесника у саобраћају. Свакако једна од најрањивијих категорија су деца, те смо, имајући то у виду, још 2016. године покренули пројекат "Аутоседиште за свако дете". Од тада, свака беба која се роди на територији наше општине на поклон добија аутоседиште“, рекао је Стефан Ивановић, члан Комисије за безбедност саобраћаја на путевима Градске општине Младеновац и додао да о успешности овог пројекта говори и податак да саобраћајна полиција у Младеновцу током протекле године није написала ни једну казну за превоз деце ван аутоседишта.

„Сматрам да је овако значајном побољшању у том сегменту много допринео пројекат "Аутоседиште за свако дете", а у циљу додатне промоције безбедног превожења деце и подизања свести о безбебедности у саобраћају на исти начин ћемо наставити и у наредним годинама.

Осим поменутог пројекта, на који смо веома поносни, Комсија из истих средстава финансира и едукације деце предшколског и школског узраста о безбедном понашању у саобраћају, едукације возача пољопривредних машина који на свакој едукацији добијају на поклон ротациона светла и табле за обележавање спорих возила како би били уочљивији у саобраћају, затим, пакете обавезне опреме за возаче чиме желимо да укажемо на важност поседовања исте у аутомобилу. Такође, ове године возачима смо поклањали и опрему која није обавезна попут апарата за гашење пожара и блутут слушалица за безбедно телефонирање током вожње. Комисија све своје активности усмерава ка повећању безбедности у саобраћају па смо у том циљу прошле године покренули електронски сервис "Стоп критиковању, дај предлог" путем ког грађани могу пријавити уочене проблеме у саобраћају", рекао је Ивановић.

Sedistadop1
Sedistadop2
Sedistadop3
Sedistadop4
Sedistadop5
Sedistadop6
Sedistadop7
Sedistadop8

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.