logo

Актуелности

"Балкански сусрети" у Ковачевцу

 

КУД "Љубомир Ивановић Геџа" из Ковачевца угостио је фолклорне ансамбле из земаља бивше Југославије који наступају на фестивалу "Балкански сурети". На фестивалу, поред домаћина КУД-а "Љубомир Ивановић Геџа", наступају и ансамбли из Северне Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Србије.

Фестивал је отворио Владан Глишић, председник Градске општине Младеновац.

"У име градске општине Младеновац поздрављам све учеснике фестивала, наше госте из Северне Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Србије. Добро дошли у Ковачевац, у Младеновац, у нашу лепу Србију. Хвала вам што сте својим присуством улепшали и обогатили фолклорни фестивал "Балкански сусрети".

Из овог малог шумадијског места са богатом историјом и добрим људима шаљемо поруку да је сарадња међу младима из свих земаља региона, не само природна, већ и једина шанса за развој целог Балкана.

Приказивање традиције и културног наслеђа својих земаља само је један од сегмента одржавања фестивала фолклора "Балкански сусрети". Мислим да се сви слажемо да поред размене искустава имамо много важнију мисију. То је пре свега мир и зближавање младих људи различитих националности и култура, а музика и плес су универзални светски језици који спајају људе.

Наша заједничка порука коју шаљемо из Ковачевца је да увек сви будемо заједно, да будемо јаки и да не дозволимо да се ружне ствари и поделе дешавају у култури, уметности и међу нашим народима. Зато посебно желим да се захвалим КУД-у "Љубомир Ивановић Геџа" и целом Ковачевцу на великој вољи и љубави са којом организују овај фестивал, а свима вама се захваљујем што сте нас посетили и желим вам пријатан боравак у нашој општини.

Верујем да ћете и ове године понети лепе утиске и успомене из Ковачевца и да ћемо се у будућности још много пута дружити. Хвала вам и проглашавам фестивал Балкански сусрети отвореним, рекао је Глишић.

Balkanskisusreti1
Balkanskisusreti10
Balkanskisusreti11
Balkanskisusreti12
Balkanskisusreti2
Balkanskisusreti3
Balkanskisusreti4
Balkanskisusreti5
Balkanskisusreti6
Balkanskisusreti7
Balkanskisusreti8
Balkanskisusreti9

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.