logo

Актуелности

Отворена испостава Комуналне милиције у Младеновцу

 

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је у Младеновцу нову испоставу Комуналне милиције и разговарао са милиционарима који раде на територији ове градске општине. Обиласку су присуствовали председник ГО Младеновац Владан Глишић, руководилац унутрашње контроле Секретаријата за послове комуналне милиције Ранко Шекуларац, в. д. подсекретара Ђорђе Вукајловић, директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић, начелник Полицијске станице Младеновац Ђорђе Бурдељ и шеф Одсека Младеновац за комуналну милицију Бојан Ракановић.

Весић је истакао да се отварањем нове станице Комуналне милиције остварује стратегија да сваки део Београда буде покривен како би свуда владао комунални ред.

– Пре неколико година у Београду је било тек нешто више од 200 комуналних милиционара, данас их има 390 и први пут смо у прилици да отворимо станице ван центра града. До сада смо их отворили у Младеновцу, Обреновцу а биће отворена и у Барајеву. Ускоро ће бити отворен конкурс за нових сто комуналних милиционарки и милиционара, тако да ћемо имати скоро 500 комуналних милиционера, што ће омогућити да се станице отворе и у преосталим приградским општинама – казао је Весић.

Он је нагласио да је присутност комуналне милиције важна јер она решава многе комуналне проблеме.

– То су бука, бацање смећа, паркирање и много других проблема на које се суграђани жале а које сама полиција због природе свог посла не може да решава. Ова станица је за почетак довољна, али ћемо у Младеновцу направити потпуно нову зграду где ће, поред Комуналне милиције бити и инспекција и на тај начин ћемо показати да ће овде бити и више од 20 комуналних милиционара. Стално улажемо у ову службу, они имају нове аутомобиле, а очекујемо ускоро да сви добију нове и квалитетне униформе јер желимо да улажемо у људе који штите ред у граду и који су у служби грађана – истакао је Горан Весић.

Председник ГО Младеновац Владан Глишић је захвалио градској власти и заменику градоначелника на подршци у испуњавању обећања о отварању испоставе Комуналне милиције у Младеновцу.

– Грађани општине ће отварањем ове испоставе добити квалитетнију и бољу комуналну услугу, сигурност и безбедност, како лица тако и имовине. Заједно са полицијском станицом и испоставом комуналне милиције трудићемо се да са свим општинским службама направимо добар план сарадње и радимо у интересу грађана Младеновца – истакао је Глишић.

Руководилац унутрашње контроле Секретаријата за послове комуналне милиције Ранко Шекуларац је подсетио да ће отварањем испоставе комунална милиција бити присутнија на територији ове општине.

– Грађани приградских општина такође имају право на поштовање комуналног реда баш као и они који су у центру града. Надам се да ћемо са грађанима, инспекцијама и полицајцима ПС Младеновац имати добру сарадњу и заједнички радити у интересу грађана – казао је Шекуларац.

 Извор: beograd.rs

Kommilicija1
Kommilicija2
Kommilicija3
Kommilicija4
Kommilicija5
Kommilicija6

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.