logo

Актуелности

Веће усвојило измене статута Спортског центра

Веће усвојило измене статута Спортског центраОпштинско веће дало је сагласност на измене и допуне Статута Спортског центра – Како је јуче речено, ради се о техничким изменама и неопходним усклађивањем овог правног акта који није мењан скоро десет година. На дневном реду јучерашње седнице Већа нашле су се четири тачке дневног реда, међу којима и поменути Предлог решења о давању сагласности на Одлуку о изменама и допунама Статута Установе за вршење јавне службе у области физичке културе Спортско рекреациони центар "Љубомир Ивановић Геџа" Младеновац. Све тачке су једногласно усвојене.

У оквиру расправе о овој тачки за реч се јавио члан Већа, Иван Јанковић, који је рекао да није спорно да се усвоји ова тачка али како је нагласио " ... Дефинитивно је требао неко из Спортског центра да дође и да нам појасни шта се дешава и каква је промена Статута ... "

Председавајући Већа, Бранислав Јовановић, одговорио је да се ради о усаглашавању са законским прописима.

– Последњи Статут је рађен 2001. године тако да је много времена прошло и свака част новом директору који је пронашао мало времена да једну овако важну ствар уради и Стаут усагласи са законима и једино могу да похвалим његов рад – рекао је Јовановић.

Осим ове тачке јуче је дата сагласност и на Одлуку Управног одбора ЈП "ДИП - Младеновац", о преносу средстава, односно изграђених објеката водовода и канализације и грађевинским објектима на ЈКП "Младеновац", такође у Комисију за вођење поступка и доношење решења по захтеву за враћање земљишта за градску општину Младеновац, именује за заменика члана, и то: Драгослав Бељаковић, одборник у Скупштини градске општине Младеновац, уместо Николе Деспотовића који више није одборник.

Општинско веће је дало сагласност предузећу "Здрављак" д.о.о. из Београда, за употребу Основног грба ради истицања истог на посебној страни монографије "Знање на дар – Колумне Захарија Трнавчевића".

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.