logo

Актуелности

Одржана Светосавска академија

 

У  сали Центра за културу и туризам Младеновац, и уз придржавање свих епидемиолошких мера,  одржана је Светосавска академија на којој су најуспешнијим ученицима уручене награде за остварене изузетне резултате на републичким и међународним такмичењима у претходној школској години.

Академија је почела извођењем химне Светом Сави, након чега су присутни имали прилику да уживају у  културно уметничком програму који су ове године припремили ученици ОШ "Бора Лазић" из Влашке.

У име градске општине Младеновац, школску славу Светог Саву, ученицима и просветним радницима, честитао је председник општине Владан Глишић. Честитке је упутио и свим добитницима Светосавских награда на постигнутим успесима и резултатима.

"И година за нама је од свих нас захтевала велике жртве и одрицања. Наша деца и њихови наставници нису били поштеђени тешкоћа кроз које смо сви пролазили. Просветни радници су велики хероји, јер су, борећи се да сачувају здравље својих ученика, али и своје, успели да нађу снаге да наставе да уче и васпитавају своје ђаке у специфичним условима пандемије.

Захваљујући напорима Владе Републике Србије и државних органа, нађен је најбољи начин за спровођење наставе, а да се истовремено сачува здравље ученика и наставника у образовном процесу.

Прилагођавање новим условима није био посебан проблем за децу, јер она припадају новом времену, у коме се знања и вештине стичу на потпуно другачији начин него раније. Успеси и резултати које су остварили показују да за њих не постоје препреке, и да, без обзира на услове у којима раде, показују своје знање и таленат.

Ниједна личност није уткана у свест и биће српског народа као Свети Сава. Зато у овом тешком времену пандемије и збрке свеколиких вредности, за младе људе он представља симбол креативности и радиности, идеју водиљу за показивање хуманости, солидарности и одговорности према другима. Дело Светог Саве нам потврђује истину да само свестрано образован и просвећен човек може бити у служби свог народа.

Упркос многим тешкоћама, нашли смо снаге и могућности и урадили смо доста на уређењу школа и унапређењу услова рада ученика и наставника. И у наредном периоду ћемо да наставимо да помажемо наше школе, јер имамо обавезу да градимо знање своје деце, и да, свакога дана улажемо све више у њега.

Само својим упорним радом и залагањем можемо да учинимо много, како би аманет Светог Саве који нам је оставио и напори свих наших просветитеља који су градили наше школе били оправдани. Тако ћемо сачувати визију Србије као земље знања по чему ће је препознавати и ценити. Још једном вам честитам школску славу и желим вам пуно здравља и успеха у даљем школовању и раду" рекао је Глишић.

Градска општина Младеновац је најуспешније ученике наградила књигом о животном путу Михајла Пупина под називом "Са пашњака до научењака" и збирком српских јуначких песама које је сакупио Вук Караџић.

Akademija1
Akademija10
Akademija11
Akademija12
Akademija13
Akademija14
Akademija15
Akademija16
Akademija2
Akademija3
Akademija4
Akademija5
Akademija6
Akademija7
Akademija8
Akademija9

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.