logo

Актуелности

ЈКП "Градска чистоћа" донирала камион за одношење смећа ЈКП "Младеновац"

 

Заменик градоначелника Горан Весић присуствовао је данас у Младеновцу примопредаји камиона за одношење смећа, које је ЈКП „Градска чистоћа” донирала ЈКП „Младеновац”.

Весић је истакао да ће камион за одношења смећа бити од велике помоћи општини Младеновац.

- Младеновац ће са овом донацијом имати укупно осам камиона за одношење смећа, те са набавком 500 нових контејнера биће у прилици да покрије територију целе општине – истакао је Весић.

Весић је подсетио да ЈКП „Градска чистоћа” до сада поклонила више од 30 камиона општинама у Београду, као и широм Србије.

– Поклоњали смо камионе српским срединама на северу Косова и Метохије, а последња донација је била општини Сјеница – указао је заменик градоначелника.

Истакао је да је ЈКП „Градска чистоћа” опслужује 10 градских општина са 157 великих и 43 мања камиона - смећара.

– После опсежне обнове возног парка, стекли су се услови да поједине камионе који раде у систему скоро две деценије поклонимо другим општинама у Београду, али и широм Србије – указао је Весић и најавио за ову годину куповину нових 29 камиона-смећара.

Он је истакао да је буџет Града Београда за ову годину износи рекордних 1,4 милијарде евра.

– Раст сандарда у Граду Београд значи повећање стандарда и за све градске и приградске општине. Како смо упућени једни на друге, Београд ће наставити да помаже и другим локалним самоуправама, јер једино на тај начин Србија може да напредује – закључио је Весић.

Председник општине Младеновац, Владан Глишић, рекао је да је општина добила вредну донацију и захвалио се челницима Града Београда.

Истакао је да је ЈКП „Градска чистоћа” и у претходном периоду помагала општини Младеновац у превозу рециклираног асфалта и најавио да ће ЈКП „Младеновац” добити на позајмицу и једну ауто-чистилицу.

Он је за неколико дана најавио и доношење одлуке о проширењу зоне изношења смећа на месне заједнице које до сад нису биле у систему што ће, према његовим речима, унапредити ту комуналну делатност у општини Младеновац.

Директор ЈКП „Градска чистоћа” Марко Попадић истакао је да је Град Београд последњих година улагао велика средства у обнову возног парка и механизације у том предузећу. Сада смо дошли у ситуацију да можемо да помажемо и другим општинама, закључио је Попадић.

Догађају су присуствовали директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић и директор ЈКП „Младеновац” Владета Лучић.

Smecarka1
Smecarka2
Smecarka3
Smecarka4
Smecarka5
Smecarka6

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.