logo

Друштво

Запаљен мини пич

Непуне три недеље од отварања мини пич терена са вештачком травом који се налази у насељу "25. мај", вандали су пре два дана запалили део игралишта.

Према изјавама деце која су била присутна приликом овог инцидента, терен су запалили њихови вршњци из другог дела града. Оно што забрињава је да ови вандали нису били старији од 12-13 година. Ватра је захватила вештачку траву и проширила се на дрвену ограду.

Штета би била много већа да ватру нису брзо угасили ученици из Техничке школе. Сваки коментар на овакав догађај је сувишан.

 

 

Иначе, у пројекат изградње мини пич укључили су се Министарство омладине и спорта, Фудбалски савез Србије, Влада Норвешке и Градска општина Младеновац. Овом акцијом Владе Србије изграђено је око 50 типских терена у нашој земљи.

 

 

 

 

 

 

Сама подлога одлична је за све спортове. Око терена је постављена ограда висине 1,3 метра са бочне стране, а са чеоне се каскадно повећава до четири метра како би се спречило излетање лопте ван терена.

На самом терену су постављена два гола, изнад њих табле за кошарку, а на средини два стуба на која ће се по потреби монтирати мреже за одбојку или тенис.

 

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.