logo

Друштво

Одштета породици страдалог војника

Апелациони суд у Београду правоснажно је обавезао државу Србију да породици војника Милана Матића (21) из Забрежја, који је под неразјашњеним околностима настрадао у касарни у Младеновцу 2005. године исплати одштету од око 2,5 милиона динара.

Апелациони суд је одбио као неосновану жалбу Министарства одбране и потврдио пресуду некадашњег Петог општинског суда у Београду, уз констатацију да нису доказане тврдње о самоубиству Матића на стражарском месту у војном објекту "Багремар" у Младеновцу.

Адвокат Предрадг Савић, пуномоћник фамилије Матић, у саопштењу наводи да је Апелациони суд констатовао да су балистичка вештачења, после трагичног догађаја 12. октобра 2005. године, показала да на одећи и рукама покојног младића нису пронађени трагови барутних честица, што доказује да није могао да изврши самоубиство.

Породица покојног војника, посебно је револтирана у што се у жалби Минситарства одбране тврди да је досуђена неправично висока накнада нематеријалне штете, иако се упозорава да никакав новац не може надокнади губитак сина.

Матић је нађен мртав на стражарском месту 12. октобра 2005. године. Војска је тврдила да је реч о самоубиству, док је породица све време инсистирала да је младић убијен. Случај још није расветљен.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.