logo

Друштво

Ослобођење града у Првом светском рату

Друштво за неговање традиције ослободилачких ратова Србије до 1918. године обележило је данас 31. октобар Дан ослобођења Младеновца у Првом светском рату.

Венце на споменик Српском ратнику положили су представници младеновачке подружнице Друштва као и представници градске општине Младеновац, помоћник председника Небојша Јовановић, чланови Већа, Драган Марковић и Дејан Вићовац као и Стеван Милојкоћ, заменик начелника општинске Управе.

Небојша Матејић, председник локалне подружнице Друштва, рекао је да се овај дан обележава по први пут од 1945. године.

– Окупили смо се да обележимо 94-годишњицу ослобођења нашег града у у Првом светском рату. То је несумњиво значајан догађај за наш град, али истовремено и догађај који је највише запостављан. Време је најбољи судија и све догађаје поставља на своје место. Нама остаје само да се надамо да ни једна генерација неће морати да прође голготу кроз коју су прошли они који су у јесен 1918. године победоносно ујахали у нашу варош.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.