logo

Друштво

Радна места за Роме

Радна места за Роме Становници некадашњег насеља испод "Газеле" имаће предност за посао у комуналним предузећима − Некадашњи становници нехигијенског насеља испод моста "Газела" имаће предност приликом запошљавања у јавним комуналним предузећима, као и преко Националне службе за запошљавање, изјавио је у суботу Милан Кркобабић, заменик градоначелника Београда.

Кркобабић је напоменуо да се не може одредити прецизан датум када ће Ромима бити обезбеђен посао, али да ће се Град одмах ангажовати у проналажењу одговарајућих радних места. Он је навео да, уколико одбију понуђени посао, Роми неће имати право на социјалну помоћ. Градска управа тренутно не располаже прецизним податком о броју запослених Рома из насеља под "Газелом", као ни о њиховој образовној структури или брачном статусу.

Бивши становници насеља испод "Газеле", како је казао заменик градоначелника, моћи ће уколико желе да наставе да се баве сакупљањем секундарних сировина - старог папира, гвожђа и пластике, и у новим насељима биће отворени мањи рециклажни центри у којима ће се прикупљати и вршити сепарација отпада.

Иначе, ромске породице из насеља испод "Газеле", уместо у најављених 13 општина, расељене су на територију пет, а Кркобабић је такву одлуку објаснио ценом квадрата, али и потребом расељавања других нехигијенских насеља у Београду. Породице су смештене у Бољевцима, Макишу, Барајеву, Младеновцу и Раковици, а за расељавање насеља код "Белвила" и других мањих нехигијенских насеља, уређује се простор у Обреновцу, Лазаревцу и Земуну.

Делови текста пренети из дневног листа "Данас"

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.