logo

Друштво

"Европска недеља мобилности" у Младеновцу

Акција "Европска недеља мобилности" традиционално се одржава и ове године од 16 до 22. септембра. Градска општина Младеновац ће учествовати у овој манифестацији кроз активности на тему "Чист ваздух – ти си на потезу".

Циљ ове кампање је промовисање смањења загађења ваздуха, односно смањење коришћења путничких аутомобила, као и побољшање услова за јавни саобраћај, кретање бициклиста и пешака.

Градска општина Младеновац је и ове године узела активно учешће у овој манифестацији тако што ће током недеље бити одржане активности на тему "Чист ваздух - ти си на потезу". Одржаће се маскенбал у ОШ "Момчило Живојиновић", приредба у Предшколској установи "Јелица Обрадовић"- вртић "Звездица", а у четвртак 19.09.2013, у поподневним часовима, биће затворен за саобраћај део улице Краља Петра I, где ће ученици нижих разреда ОШ "Момчило Живојиновић" цртати по асфалту еколошке мотиве.

У оквиру ове манифестације суграђани ће се подсетити колика је одговорност сваког појединца и колико свако од нас може да допринесе побољшању квалитета животне средине, коришћењем алтернативних видова превоза.

Европска унија је 2013. годину прогласила за "Европску годину чистог ваздуха.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.