logo

Друштво

Конференција о незапослености младих

Привредна комора Београда организовала је 8. октобра конференцију о незапослености младих у Србији.

Први део конференције обележила је панел дискусија "(Не)запосленост младих у Србији: имамо ли шта да славимо?" у оквиру које су представници различитих сектора говорили о начинима на које приступају овом проблему.

Весна Видојевић из Министарства омладине и спорта, подсетила је да је стопа незапослености младих старости 15-24 године у Србији чак 49,7% у поређењу са вршњацима у Европској унији где је овај проценат дупло мањи – 24%.

Она је говорила о пројектима које је МОС финансирао на ову тему у Србији, а који се тичу обука за активно тражење посла, подршке самозапошљавању и предузетништву младих.

- Фонд за млaде таленте до сада је стипендирао преко 10.800 средњошколаца и студената са преко 3 милијарде динара - истакла је Видојевићева додајући да су они у обавези да наредних пет година остану и да раде у Србији.

Испред Националне службе за запошљавање, Весна Чекић је говорила о мерама које је НСЗ покренула за смањење незапослености младих.

Конференцији је испред ГО Младеновац присуствовао Страхиња Стојковић, шеф Канцеларије за младе.

- Овакве конференције постаће стална пракса, не само на републичком, већ и на локалном нивоу, а Канцеларија за младе ГО Младеновац, најстојаће да што више помаже младима који имају проблем са запошљењем - рекао је Стојковић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.