logo

Друштво

Представници општине Младеновац у Ужицу

Представници градске општине Младеновац боравили су јуче у Ужицу на прослави годишњице ослобођења Ужица од аустроугарске окупације у Првом светском рату.

 

Делегације градова и општина Србије, представници републичког,  градских и општинских удружења потомака ратника као и грађани Ужица на јучерашњем скупу обележили су 95 година од ослобођења Ужица од аустроугарске окупације у Првом светском рату.

 

 

Овај традиционални скуп почео је поменом страдалима у овом рату који је одржан у ужичкој Саборној цркви Св. Ђорђа и полагањем венаца код спомен-плоче на дверима цркве, на којој је истакнут списак погинулих бораца у балканским ратовима и Првом светском рату.

 

У име градске општине Младеновац, која са ужичким удружењем одржава традиционално добре односе са циљем очувања сећања на храбра дела српских ратника,  венац је положила Јасминка Прокић, помоћница председника градске општине Младеновац.

 

 

 

 

На  Свечаној академији која је у организацији Градског одбора потомака ратника од 1912-1918 "Мајор Коста Тодоровић" одржана у Сали Народног позоришта у Ужицу, градској општини Младеновац додељена је Повеља за допринос у неговању традиција ослободилачких ратова Србије 1804-1918, а посебно за чување сећања на Михаила Миловановића, академског сликара и вајара из Ужица, аутора споменика Српском ратнику у центру Младеновца и иконостаса у младеновачкој цркви.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.