logo

Друштво

Сат за нашу планету у Младеновцу

На данашњој конференцији за штампу, Јасминка Прокић, помоћник председника градске општине Младеновац, најавила је за 29. март (20.30 до 21.30) учешће општине у глобалној акцији "Сат за нашу планету".

Као вид подршке овој акцији, Прокићева је рекла да ће градска општине Младеновац, 29. марта од 20.30 до 21.30, искључити расвету на простору градског парка и трга.

– Ово је акција у којој ће велики број установа искључити расвету и тиме послати поруку грађанима о важности уштеде електричне енергије, као и да се тиме може значајно утицати на све видљивије климатске промене на планети. Битно је напоменти да је март месец битан за уштеду електричне енергије, јер је 5. марта обележен Дан енергетске ефикасности. Послата је порука да се ради на уштеди електричне енергије али у оној мери у којој се не угрожава нормалан рад и живот грађана – рекла је Прокићева и позвала грађане да се на различите начине прикључе овој акцији.

"Сат за нашу планету" је глобална акција коју организује WWF (World Wide Fund For Nature - Светски фонд за природу) и у коју се укључују појединци, организације, институције и бизниси са заједничким циљем – слање снажне поруке да је могуће нешто предузети против климатских промена, као и да је могуће променити своје свакодневне навике за добробит планете и самих нас који на њој живимо.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.