logo

Друштво

"Маковица" туче конкуренцију

"Маковица" туче конкуренцијуНајвећи младеновачки произвођач хлеба МПИ "Маковица" снизила је цену хлеба у просеку за 10 динара, што је навело и приватне пекаре да снизе цене својих производа. Бели хлеб је појефтинио са 30 на 20 динара, а полу бели са 28 на 19 динара. Приватни пекари из Младеновца са негодовањем су морали да се повинују конкуренцији и да снизе цене, мада невољно јер по њиховим речима ово снижење је неоправдано и мораће да раде у губитку све док "Маковица" не врати цене хлеба на старо.

Ово појефтињење од око 30 одсто у "Маковици" објашњавају залихама жита које мељу у свом млину и побољшањем технике производње, а како је генерални директор и сувласник Слободан Секулић изјавио за "Блиц" ова акција која је поклон Младеновчанима ће трајати два, три месеца.

− У прошлој години смо знатно унапредили производњу и отворили нову полуаутоматску пекару, која се проститре на 700 квадрата као и специјални део за смрзнути програм. Возни парк је проширен за 11 нових возила, а повећани су и производни капацитети – рекао је Секулић.

Иначе, "Маковица" вози хлеб у још осам градова, али је тамо већа цена, због већих трошкова превоза.

− У просеку сваког дана произведемо око 20.000 хлебова, а за Нову годину смо произвели 39.000 и тиме поставили рекорд у производњи − каже Секулић. Младеновачки приватни пекари нису радо дочекали ово снижење јер су морали да снизе цену хлеба због "Маковице".

А.Д. Маковица је 2007. године међу последњим младеновачким предузећима ушла у порцес приватизације. Продајом друштвеног капитала "Маковица" се од друштвеног предузећа трансформисала у акционарско друштво са већинским власником, младеновачком фирмом "Агора" која је купила 70 одсто капитала овог предузећа.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.