logo

Друштво

Годишње у Србији настрада 40 радника

Годишње у Србији настрада 40 радникаСваке године у Србији на раду смртно настрада око 40 запослених, а око хиљаду радника задобије тешке повреде на радном месту, речено је на конференцији поводом Светског дана безбедности и здравља на раду, који се од ове године обележава и у Србији.

Према речима државног секретара Министарства рада и социјалне политике Зорана Мартиновића, број повреда и смртних случцајева на радном месту у Србији је претходне године смањен, али не због ефикаснијие примене мера безбедности и здравља на раду, већ због смањене привредне активности. Он је додао да ће Министарство рада ће у наредном периоду радити на унапређењу стања у области безбедности и здравља на раду, као и на утврђивању превентивних мера које ће деловати на смањење смртности, повреда или обољења које се доводе у везу са радом.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.