logo

Друштво

Дом здравља Младеновац на 176. месту

2 – 176Две суседне општине Младеновац и Сопот, имају много сличности, почев од оне најнепопуларније да се редовно налазе на зачељу по просечним зарадама у Београду, али према најновијем истраживању то очигледно не утиче на квалитет здравствене заштите и задовољство пацијената Домова здравља. Гласник лекарске коморе Србије из октобра 2010. године пренео је редовну годишњу ранг листу Домова здравља у Србији базирану на основу унапређења квалитета услуга која је обухватила 183 здравствене установе тог типа у Србији.

Према истраживању Министарства здравља, Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" и Републичког завода за здравствено осигурање, Дом здравља Сопот који успешно води директорка др Славица Симеуновић налази се на другом месту ове листе са просечном оценом 2.35. Са друге стране Младеновачки Дом здравља је на осмом месту, али од позади. Са просечном оценом од 1.67 наша здравствена установа нашла се на 176 месту.

Иначе, Дом здравља Сопот се нашао и на листи шест похваљених здравствених установа. Дакле, испитивање задовољства корисника и запослених је показало да се у неким срединама ипак исплате напори уложени у побољшање услова у којима се обавља лечење пацијената и у којима раде запослени.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.