logo

Култура

"Дервиш и смрт" победник Позоришног фестивала

"Дервиш и смрт" победник Позоришног фестивалаОдлуком трочланог жирија (редитељ Димитрије Јовановић, глумица Рада Ђуричин и Јасмина Чабрило, професор) синоћ је за победничку представу Позоришног фестивала у Младеновцу - Театар у једном дејству, проглашена представа "Дервиш и смрт", Народног позоришта из Београда у режији Егона Савина. У конкуренцији шест представа, адаптација дела Меше Селимовића, понела је епитет најбоље, те је награђена статуетом "Слобода", плакетом и новчаним износом.

Председник жирија, Димитрије Јовановић, рекао је да је минули фестивал далеко бољи од претходног као и да је селектор Драгана Бошковић, успела да доведе у Младеновац најквалитетније овогодишње представе. Он је поред награђене, издвојио још и "Путујуће позориште Шопаловић" и "Драга Јелена Сергејевна" као представе које одскачу квалитетом.

Ненад Љубеновић, директор Центра за културу Младеновац, задовољан је избором представа и публиком која је сваку представу помно испратила.

− Не волим олако да дајем обећање, али један од мојих стратешких циљева је да имамо квалитетне позоришне представе и мимо Позоришног фестивала тако да се надам се да ћемо до краја године имати бар још две представе − најавио је Љубеновић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.