logo

Образовање

Трибина о вршњачком насиљу

altГрадска општина Младеновац организовала је за ученике и наставнике средњих школа трибину о вршњачком насиљу. На трибини су говорили представници Центра за социјални рад, Гимназије и Полицијске станице.

Домаћин трибине, народна посланица Наташа Јовановић, рекла је да су млади људи више неко икад окружени насилним садржајима које емитују медији као и да је циљ оваквих трибина да се ученицима објасни како да се понашају у тешким ситуацијама и којим институцијама могу да се обрате.

Психолог у младеновачкој Гимназији, Драгана Косовалић говорила је о анкетама које ова школа редовно спроводи међу својим ученицима. Према последњој анкети из 2017. године од анкетираних 420 ђака 392 је рекло да се осећа безбедно у школи.

Марина Величанин, психолог из Центра за социјални рад, одељење Младеновац, истакла је да овај орган старатељства добија пријаве, односно захтеве за поступање у случајевима вршњачког насиља од разних установа, школа, домова здравља али и анонимне пријаве.

altОна је изнела податак да је у прошлој години било око 50 таквих захтева и да је то повећање од 5 одсто у односу на 2016. годину. Ова установа у случајевима вршњачког насиља пружа психолошку помоћ деци и саветодавну помоћ родитељима. Такође, Центар даје и предлоге са евентуалне санкције.

Сања Бошњаковић, полицијски службеник на пословима сузбијања малолетничке деликвенције Полицијске станице Младеновац, подсетила је да млади са 14 година постају кривично одговорне особе. Она је истакла да Полицијска станица делује превентивно путем редовних предавања по школама и да је на тим пословима стално ангажовано осам службеника.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.