logo

Пољопривреда

"Дани пољопривреде" општине Младеновац

"Дани пољопривреде" општине МладеновацСа четири сајамске манифестације 11. септембра биће обележени овогодишњи "Дани пољопривреде" општине Младеновац. Шеснаеста регионална изложба говеда сименталске расе, 9. Општинска изложба оваца винтербег расе, 6 Сајам ситне пољопривредне механизације и Друга регионална изложба воћа и грожђа окупиће у четвртак пољопривредне произвођаче на житно – сточној пијаци у Баташеву.
Организатори ових традиционалних манифестација које окупљају пољопривреднике из Младеновца и околине су Завод за пољопривреду "Космај" , Земљорадничка задруга "Влашка" и ЈКП "Пијаце – Младеновац".
Као и прошле године највеће интересовање пољопривредника биће за учешће на изложби говеда сименталске расе. Сточари из Младеновца, Лазаревца, Сопота и Барајева изложиће око 120 својих најбољих грла. Излагачи из ових општина представиће своје прозводе и на изложби воћа и грожђа.
У организацији ЗЗ "Влашка" узгајивачи из овог села и Гроцке изложиће 150 оваца винтербег расе као и 35 грла липске овце и 10 грла алпине козе.
Сајам ситне пољопривредне механизације окупиће произвођаче и продавце опреме и делова из Војводине, Крагујевца, Београда, Смедеревске Паланке, Гроцке и Младеновца. Почетак ове манифестације заказан је за 10 часова.

Покровитељи "Дана пољпоривреде" су Скупштина града Београда, СО Младеновац и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.